Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa

Reittimme vei meidät seuraavaksi Argentiinan pääkaupunki Buenos Airesiin, mikä tarkoittaa suomeksi puhdasta ilmaa. Ilmanlaatu oli totta puhuen yllättävän hyvä, vaikka kaupungissa asuukin yli 5 miljoonaa ihmistä ja päivittäin kaupungissa työssäkäyviä on yli 15 miljoonaa. Mitään erikoista emme kaupungissa tehneet, vaan kiertelimme kaduilla nähtävyyksiä katsellen. Kävimme mm. opastetulla kaupunkikierroksella, taidemuseo Bellas Artessa ja japanilaispuutarhassa. Pidemmät etäisyydet liikuimme Uberilla, mutta muutoin kävelimme paljon. Yövyimme neljä yötä Airbnb:ssä, mutta kaupungissa olisi helposti voinut viettää vielä toisen mokoman. No, monta nähtävyyttä jäi ensi kertaan!













Viimeisenä päivänä vierailimme japanilaispuutarhassa, johon olimme yrittäneet päästä pari päivää aikaisemmin. Harmiksemme silloin oli yli 100 metrin jono viikonlopusta johtuen. Tällä kertaa pääsimme onneksi saman tien sisään. Japanilaispuutarhassa soi rentouttava japanilaistyylinen musiikki ja kaikki pienemmät puut sekä pusikot oli leikattu millin tarkkuudella. Keskellä puistoa oli pieni lampi jossa uiskenteli valkoisia, punaisia ja mustia karppeja. Puisto tarjosi oivan keinon hengähtää kaupungin melun ja kiireen keskellä. Ostettiin onnenkeksit toisillemme ja saatiin hauskoja elämänohjeita.












Aikaisemmalla reissullaan Sonja ja Joel tutustuivat Uudessa-Seelannissa argentiinalaispariskuntaan Francoon ja Joanaan sekä Francon serkkupoikaan Martíniin. Heiltä saimme paljon vinkkejä parhaimpiin ravintoloihin ja nähtävyyksiin. Saimme vinkiksi mm. kaupungin parhaimman pitsapaikan Güerrinin, jossa pitsat olivat taivaallisen hyviä. Opimme myös samalla, että jos menussa lukee 'Italian onion', se tarkoittaa hillosipulia... Oli hienoinen pettymys saada hillosipuleita pitsan päälle, vaikkakin pitsat olivat muutoin jumalaisia.

Päivät Buenos Airesissa menivät sukkelaan, josta tiemme jatkoi kulkuaan Banderalón pikkukylään keskelle ei mitään...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perun bussivarkaus, viisumiongelmia ja vaellus korkealla Andien vuoristossa

11 päivää omatoimimatkailua Galápagossaarilla

Machu Picchu - yksi maailman seitsemästä ihmeestä