Kuukausi talvisessa Kerikerissä Uudessa-Seelannissa

Whangarei Falls

Whangarei Falls

Whangarei Falls
Lensimme Australian Gold Coastilta Uuden-Seelannin Aucklandiin koleana iltapäivänä kesäkuun lopulla. Olimme Beerwahissa työskennellessämme hankkineet vapaaehtoispaikan Kerikeristä, joka sijaitsee aivan Uuden-Seelannin pohjoissaaren pohjoisosissa. Yövyimme muutamia öitä ennen Kerikeriin siirtymistä Aucklandin keskustassa sijaitsevassa hostellissa ja hoidimme työntekoa varten vaadittavia asioita kuntoon; avasimme pankkitilit ja tilasimme veronumerot. Lisäksi käytimme yhden päivän campervaneja vertaillessa ja päädyimmekin ostamaan niistä yhden. Campervan eli meille tuttavallisemmin Töötti on tähän asti ollut luottopeli ja ollaan oikein tyytyväisiä ostokseemme (pikainen puun koputus tähän väliin). Heti ostopäivän aamuna otimme suunnan kohti Kerikeriä ja pysähdyimme matkalla muutamaan otteeseen, muun muassa ihailemassa kaunista Whangarein vesiputousta.

Stone Store & Kerikeri River

Kerikeri River & Honey House Cafe

Maisemia joen varresta

Maisemia joen varresta

Kerikeri River

St James: Anglikaaninen kirkko

Kerikeri osoittautui kauniiksi pieneksi kaupungiksi ja sen ympäristö on todella upeaa aluetta. Alkuperäisenä suunnitelmana meillä oli viettää parisen viikkoa Kerikerissä vapaaehtoistöitä tehden, mutta loppujen lopuksi vietimme vapaaehtoispaikassamme aikaa yli kuukauden; he tarvitsivat apua ja meillä ei ollut sen suurempia suunnitelmia. Vapaaehtoispaikassamme emme viihtyneet kuten kahdessa aikaisemmassa paikassamme Australiassa, mutta ylimääräiset kaksi viikkoa antoivat lisäaikaa suunnitelmiemme viimeistelyyn sekä tietenkin tarjosivat mahdollisuuden tutustua uusiin huikeisiin paikkoihin alueellamme. Arkisin työskentelimme yhdeksästä kahteen ja lounaan jälkeen usein lähdimme ajelemaan sekä ihastelemaan ympäröiviä kauniita maisemia. Yllä olevat kuvat on otettu Stone Storen alueelta ja se sijaitsee aivan Kerikerin keskustan tuntumassa. Alue huokuu historiaa ja siellä kulkiessaan voi opaskylteistä lukea tietoa paikan tapahtumista. Joen suisto oli alkuperäiskansa maoreille tärkeä puolustuksellisesti ja heidän kylänsä sijaitsi viereisellä kukkulalla; mitään siitä valitettavasti ei ole enää jäljellä. Stone Store on vanha kivirakennus vastakkaisella joen törmällä ja sen rakensivat lähetyssaarnaajat asunnokseen. Tällä hetkellä rakennus toimii museona ja lahjatavarakauppana. Kerikerin alue ja Bay of Islands kokonaisuudessaan olivatkin ensimmäisten lähetyssaarnaajien kohteena Uudessa-Seelannissa. Lähetystyöntekijät opettivat maoreille  muun muassa tehokkaampaa viljelyä ja yrittivät tuoda kristinuskoa heidän elämäänsä siinä enemmän sekä vähemmän onnistuen.


Rainbow Falls
Rainbow Falls
Kävelyreitti putouksilta joen vartta pitkin 
Rainbow Falls sijaitsee myös aivan Kerikerin tuntumassa ja on upea etenkin aurinkoisella säällä; nimensä mukaisesti putousten alle muodostuu sateenkaari valon ollessa oikea. Putouksilta lähtee myös kävelyreitti joen vartta pitkin keskustaan päin, mutta me kuljettiin sitä vain lyhyen matkaa ja käännyttiin takaisin. Metsät ovat aivan upeita Kerikerin alueella ja muutoinkin maan pohjoisosissa. Kävimme kuukauden aikana kävelemässä useita eri metsäreittejä, joissa pääsee ihailemaan perinteisiä kauri-puita. Nämä puut ovat kauniita ja osa valtavia sekä niillä on ollut suuri merkitys paikallisille maoreille. Valitettavasti niihin on iskenyt tappava tauti, jota yritetään ehkäistä desinfioimalla kengät metsäreittien alussa sijaitsevilla puhdistuspisteillä. Kaikkialla näitä puhdistuspisteitä ei valitettavasti vielä ole. 


Russell: Tapeka Track

Russell: Tapeka Track

Russell: Tapeka Track

Russell: Tapeka Track

Russelin yksi rannoista

Russelin satama

Russelin satama

Russelin puutarha

Russell: Drag Queen Race

Russell: Drag Queen Race

Maisemia matkalla Russeliin
Russelia ympäröi Bay of Islands Kerikerin ja Paihian tapaan. Russeliin pääsee joko autolla hidasta maisemareittiä, autolautalla tai matkustajalautalla; molemmat lautat lähtevät Paihiasta. Ensimmäisellä kerralla ajoimme koko matkan Russeliin Kerikeristä ja takaisin, toisella kerralla käytimme matkustajalauttaa. Bensaan menee tällä reitillä sama raha kuin lauttalippuihin plus aikaa kuluu rutkasti, joten säästöä ei ajamalla ainakaan tule. Maisemat kyllä ajoittain ovat hyvinkin ajamisen arvoisia ja Russelin ympäristöön pääsee paremmin tutustumaan autolla. Kävimme ensimmäisellä kerralla kävelemässä Tapeka Trackin, joka oli upea! Reitti ei ole kovin pitkä ja sen voi kävellä helposti alle tuntiin lukuisista maisemien ihailuun tarkoitetuista pysähtelyistä huolimatta. Toisella kerralla Russeliin päädyimme siellä järjestetyiden markkinoiden vuoksi. Ohjelmassa oli kaikkea lapsille suunnatuista taikurintempuista Drag Queen -estekilpailuun, joka oli todellakin markkinoiden kohokohta. Toistakymmentä naiseksi pukeutunutta miestä hyppeli korkokengissä yllättävänkin sulokkaasti heinäpaalien yli ja pukeutumiseen oli todellakin panostettu.

Muita käymisen arvoisia paikkoja Kerikerin tuntumassa ovat Haruru Falls ja Marsden Memorial Park. Harurun vesiputous sijaitsee aivan Paihian tuntumassa ja on pienempi kuin esimerkiksi Rainbow Falls. Kävimme Harurulla parikin kertaa; toinen oli rankkasateen jälkeen, jolloin valtavasti kasvanut vesimäärä muutti putouksen ruskeaksi sekä jyliseväksi hornankattilaksi. Marsdenin puistoon johtava tie oli yksi kauneimmista teistä, joita olemme ajaneet tähän mennessä Uudessa-Seelannissa. Molemmin puolin tietä avautuivat merinäkymät kauempana alapuolella, tie kulki upeiden kukkuloiden keskellä ja seuraavan mutkan takaa avautui toinen toistaan mahtavampia näkymiä. Kuvien puuttumisen voi tässä tapauksesta tulkita ihailun määräksi; ei haluttu katsoa ohi viliseviä maisemia hetkeäkään kameran linssin läpi. Mene ja koe siis itse!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perun bussivarkaus, viisumiongelmia ja vaellus korkealla Andien vuoristossa

11 päivää omatoimimatkailua Galápagossaarilla

Kolme päivää São Paulossa, Brasiliassa