Elämää Australian Beerwahissa


Gardners Falls

Roadtripin päätyttyä hyppäsimme junaan Brisbanessa ja suuntasimme seuraavaan vapaaehtoispaikkaan Beerwahiin, joka sijaitsee tunnin junamatkan päässä Brisbanesta pohjoiseen. Tällä kertaa vapaaehtoispaikka oli kahvila, jossa työskentelimme viisi tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa. Paikka oli ihana ja jäimmekin sinne kauemmaksi aikaa kuin olimme suunnitelleet. Asuimme muiden vapaaehtoisten kanssa kahvilan takapihalla sijaitsevassa talossa yhdessä kahvilan omistajan ja tämän veljenpojan kanssa. Vietimme kaiken vapaa-ajan yhdessä muiden kanssa riippuen kuka oli milloinkin vapaalla ja tutustuimme ympäröiviin vuoriin sekä kävimme rannalla. Kolmen viikon aikana yhteisöstämme tuli tiivis ja lähdimme haikein mielin, mutta monta ystävyyttä rikkaampana. Ja onhan sanomattakin selvää, että hyvää kahvia tuli ikävä!


Glasshouse Mountains Lookout

Glasshouse Mountains Lookout

Glasshouse Mountains Lookout

Glasshouse Mountains Lookout

Beerwah on todella kaunista aluetta, sillä siellä sijaitsevat muun muassa Glasshouse -vuoret. Kävimme päiväretkellä töiden jälkeen Gardnersin vesiputouksella, jäätelöllä Malenyssa ja ihailemassa auringonlaskua näköalapaikalla Malenyn kasvitieteellisen puutarhan läheisyydessä. Gardners Falls ei ollut kummoinen vesiputous, mutta siellä on mahdollista uida mikäli tekee mieli virkistäytyä jäätävässä vedessä. Maleny on pieni ja sympaattinen kylä, joka loppuu ennen kuin alkaakaan - kuten Beerwah. Näköalapaikka puolestaan oli huikea etenkin auringonlaskun aikaan; taivaanranta loisti punaisen ja keltaisen eri sävyissä sekä vuorten ympärille kerääntyi usvaa. Auringon hiljalleen painuessa taivaanrantaan, tummat pilvet alkoivat sataa etäällä luoden sadeverhon maiseman ylle ja salamat alkoivat lyödä kirkkaana ukkosen kumistessa taustalla. Myskynmetsästäjän tähtihetkiä tämä tämmöinen!


Mt Ngungun


Mt Ngungun


Mt Ngungun


Mt Ngungun


Mt Ngungun


Mt Beerwahin seinämä


Mt Beerwahin seinämä

Kävimme muutamana iltana ihailemassa auringonlaskua Mt. Ngungunin huipulta ja kerta toisensa jälkeen näkymä lumosi meidät. Paikan suosion huomaa paikan päällä, sillä joka kerta huipulla on ollut kymmeniä ihmisiä meidän lisäksemme. Kipuaminen huipulle ja alas myös käy hyvin iltalenkistä. Alaspäin kannattaa suunnata ajoissa, sillä pimeässä vuorenrinnettä alas kipuaminen on vaarallista. Toinen huikea vuori on suuri Mt. Beerwah, joka on vain kokeneille kiipeilijöille. Alkuosa vuoresta on todella jyrkkää eikä jaloille tai käsille ole montaa koloa kalliossa kiinnipitämistä varten. Huipulle ei mene mitään reittiä vaan ylös täytyy kiivetä sieltä, mistä sattuu saamaan kiinni. Tämän vuoren valloitus onnistui vain puoliväliin saakka, sillä emme uskaltaneet jatkaa pidemmälle niin myöhään iltapäivällä. Korkeanpaikankammolla oli myös jotain osuutta asiaan... Myöhemmin selvisi kuitenkin, että vuoren yläosa on helpoin osuus. Jääköön tämän vuoren valloitus siis ensi kertaan! 

Sunshine Coast


Sunshine Coast

Ewen Maddock Dam


Ewen Maddock Dam


Ewen Maddock Dam


Ewen Maddock Dam


Ewen Maddock Dam

Kävimme kalassa läheisellä järvellä ja pääsimme ihastelemaan mitäs muutakaan kuin upeaa auringonlaskua. Kuvassa oleva sorsa oli tuttavallinen ja kiinnostui makkarasta, jota käytimme syöttinä koukun päässä matojen puuttuessa. Sorsa oli myös hyvin kuvauksellinen ja sen uiskentelua tyynen järven pinnalla olisi voinut ihastella loputtomiin. Sunshine Coastin rannat tulivat myös tutuiksi, sillä kävimme milloin milläkin rannalla surffaamassa ja viettämässä iltapäivää ystäviemme kanssa. Viimeinen kuva ei sanoja kaipaakaan <3



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perun bussivarkaus, viisumiongelmia ja vaellus korkealla Andien vuoristossa

11 päivää omatoimimatkailua Galápagossaarilla

Machu Picchu - yksi maailman seitsemästä ihmeestä