Hyvää ja edullista ruokaa Lombokin Kutalla

Indonesiassa syödään paljon riisiä ja nuudeleita. Lisäksi tarjolla on paljon paistettuja ja friteerattuja ruokia. Paikalliset usein kuitenkin kallistuvat riisiin, sillä se kuulemma on täyttävämpää sekä vatsaystävällisempää. Asian todenperäisyydestä ei ole tietoa, mutta näin paikalliset ystävämme ovat meille kertoneet. Itse emme ole huomanneet mitään eroa syödessämme vuorotellen molempia. Ruoka on hyvin kasvispainoitteista sisältäen tofua, tempehiä (soijapapuvalmistetta), kananmunia ja erilaisia kasviksia. Tarjolla on myös kanaa, nautaa ja mereneläviä, mutta paikalliset syövät niitä harvoin. Perinteisesti ruoka syödään sormin, joten tätä olemme myös päässeet harjoittelemaan ystävämme äidin herkullisten patojen ääressä. Koska olemme jämähtäneet tänne Lombokin Kutalle ja käyneet jos jonkinmoisessa ruokapaikassa, ajattelimme kertoa hyväksi kokemiamme paikkoja myös täällä blogin puolella. 









FACE FOOD tarjoilee paikallista ja meksikolaista ruokaa sekä BBQ:ta. Tarjolla on myös tuoreita mereneläviä, joista voit valita haluamasi päivälliseksi. Paikka on uusi ja avattu vasta muutama kuukausi sitten. Paikallinen Memet omistaa ravintolan ja on todella mukava sekä huumorintajuinen heppu. Hän on myös kova laulamaan ja soittamaan kitaraa. Paikassa on mukava viettää iltaa ja höpötellä työntekijöiden kanssa. Tarjoilijoina toimii Bengz ja apinapoika Hery, keittiössä kokkaa Ben. 









CHEAP ZONE sijaitsee Face Foodin vieressä ja paikan omistajana toimii Memetin veli. Täällä vietimme yhteensä enemmän aikaa kuin omassa homestayssamme. Ruoka on erinomaista, nimensä mukaisesti edullista ja kanahampurilainen Kutan paras. Perusruoka mie goreng (paistettu nuudeli) & nasi goreng (paistettu riisi) kasvisversiona maksaa 15 000 IDR eli alle euron. Cheap Zonen tyypit ovat mahtavia ja heidän kanssaan voi niin nauraa vatsa kippurassa kuin parantaa maailmaa yhdessä. Viimeisessä kuvassa nautiskelemme yhdessä kahvia ja jäähyväiskakkua, jonka haimme samana päivänä läheisestä kaupungista yhdessä paikan omistajan Martinin kanssa. Skootteri, kakku ja kaaottinen liikenne on mielenkiintoinen yhdistelmä... Tänne palaamme varmasti vielä uudestaan!




WARUNG JAWA I on autenttinen ja paikallisten suosima ravintola. Listalta löytyy kaikki perinteiset indonesialaiset ruoat edulliseen hintaan. Ruoka on tulista ja annokset suuria. Seinään on upotettu pieni televisio, joten ruokailun lomassa voi seurata kaikkea lastenohjelmista uutisiin. Kokkikin livahtaa välillä kesken kokkailujen keittiöstä television ääreen, mikäli käynnissä on mielenkiintoinen saippuasarja. Warung Jawa II sijaitsee päätien varressa, mutta siellä emme valitettavasti kerenneet käydä.


RASE WARUNGista saa hyvät hampurilaiset ja 20 000 IDR:n hintaan kuuluu myös bataattiranskalaiset. Kana-annokset olivat myös hyviä, mutta niiden hinta oli hieman korkeampi, noin 30 000 IDR:sta eli 1,80€:sta ylöspäin. Valitettavasti juomat olivat usein loppu ja paikan mehut eivät olleet kovin hyviä. Toinen edullinen hampurilaispaikka BOOM BURGER oli suosittu etenkin turistien keskuudessa. Hampurilaiset täällä maksavat noin 12 000-19 000 IDR, ranskalaiset 9 000 IDR päälle. Boom Burgerissa on tarjolla myös tortilloja ja laaja valikoima edullisia mehuja 0,50-0,60€:n hintaan. Lombokilla muutenkin tuoreet mehut ovat todella edullisia, hyvänmakuisia ja niitä saa jokaisesta ravintolasta valikoiman vaihdellessa satokauden mukaan. 



MIA-MIA´S KITCHENistä saa loistavan mie gorengin alle eurolla. Muut ruoat ovat hieman hintavampia ja juomat myös keskimääräistä kalliimpia, mutta paikka oli joka ilta täynnä turisteja. Paikan suosio ei täysin auennut meille, mutta ehkä ravintolan keskimääräistä siistimpi ulkoasu sekä ystävällinen henkilökunta vaikutti suotuisasti.


...ja pari mainitsemisen arvoista, ei niin edullista ravintolaa



MILK ESPRESSO on tyylikäs kahvila, josta saa myös vatsantäytettä erilaisten smoothie bowlien ja muiden trendiruokien muodossa. Iltaisin paikka muuttuu coctailbaariksi ja tarjolla on usein livemusiikkia. Kahvilassa on ilmainen wifi sekä lasitettu sisäosa, joka on ilmastoitu. Tänne oli mukava vetäytyä tekemään läppärihommia todella kuumina päivinä ja tilata esimerkiksi kahvin 30 000 IDR:lla, joka oli listan halvimpia vaihtoehtoja. Kahvila on kallis, mutta välillä ilmastoinnista on valmis maksamaan ekstraa. 






THE BUS on baari, joka on nimensä mukaisesti rakennettu vanhan Volkswagen-pakettiauton ympärille. Paikka henkii autotallin tunnelmaa: pöydät sekä tuolit on kasattu vanhoista autonrenkaista ja kuormalavoista. Baari aukeaa kuuden aikoihin illalla ja sieltä saa Kutan parasta pitsaa. Paikka on myös hyvin suosittu etenkin jos luvassa on livemusiikkia, joten kannattaa saapua ajoissa saadakseen istumapaikan. Kuvat puhukoon puolestaan. Suosittelemme ehdottomasti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perun bussivarkaus, viisumiongelmia ja vaellus korkealla Andien vuoristossa

11 päivää omatoimimatkailua Galápagossaarilla

Kolme päivää São Paulossa, Brasiliassa