Surffausta Lombokilla ja snorklausta Gili Airilla


Balin Padangbaista siirryimme viereiselle Lombokin saarelle. Penniä venyttääksemme matkasimme tietenkin paikallisella lautalla. Matka kesti noin neljä tuntia ja kustansi muutaman euron. Päämääränä oli saaren eteläosassa sijaitseva Kuta, jonne olimme etukäteen varanneet Bookingin kautta majoituksen homestaystä yhteensä 120 000 IDR:n hintaan per yö. Etukäteen varattujen kahden yön jälkeen saimme neuvoteltua hinnan 100 000 IDR:aan eli noin kuuteen euroon yötä kohti ja hinta sisälsi aamupalan kahdelle. Varaussivustoja kannattaa hyödyntää uuteen kohteeseen saavuttaessa, mutta sen jälkeen tulee usein halvemmaksi joko neuvotella uusi hinta omistajan kanssa tai käydä kyselemässä majoitusten hintoja paikan päältä. Varaussivustot ottavat siivunsa varauksesta, joten usein tämä kahden kesken neuvoteltu hinta tyydyttää sekä pihikinttua että majatalon pitäjää.


Seuraavaksi vuorossa oli surffauksen opettelua Selong Belanak Beachilla. Paikalliset suosittelivat meille tuota rantaa, sillä se on aloittelijoille hyvä aaltojensa ja hiekkapohjansa puolesta. Opettajat ja surffilaudat saimme vuokrattua rannalta noin 200 000 IDR:n hintaan per naama. Olihan se aivan mahtava tunne, kun laudan päällä pysyi pystyssä! Monta kertaa kyllä sai suolavesikurlauksen, kun pyllähti laudalta aallon alle. Lisäksi pääsimme moniin yhteiskuviin paikallisten kanssa, kun ensimmäisen jälkeen muutkin rohkenivat kysyä meitä kuviinsa. Surffauksen ja rannalla loikoilun jälkeen tiemme vei meidän Sengiggin kautta Gili Airille. Gili Airille, Menolle ja Trawanganille lähtee Pamenangista paikallisveneitä noin euron hintaan ja saarten välillä liikkuminen on niiden avulla edullista sekä helppoa. Paikallisveneillä ei ole aikataulua vaan ne lähtevät veneen tullessa täyteen. 




Gili Airilla vallitsi mukava tunnelma ja moottoriajoneuvojen puute oli tervetullutta vaihtelua Balin sekä Lombokin kaistapäiselle liikenteelle. Saari on pieni, joten kävellen pääsee helposti paikasta toiseen. Olimme innolla odottaneet snorklailua näissä kirkkaissa vesissä, emmekä onneksi joutuneet pettymään. Toki monen muun paikan tavoin korallit olivat paikoitellen haalistuneita, mutta pääsimme näkemään suuria merikilpikonnia ja paljon erilaisia kaloja. Merikilpikonnia voi nähdä nousuveden aikaan lähellä rantaa, mutta pelasimme varman päälle ja vuokrasimme isommalla porukalla veneen päiväksi. Kaikenkaikkiaan Air oli aivan mahtava paikka rentoutua, uida, ihailla rannalla auringonlaskuja ja vain kävellä pitkin sympaattisia pieniä katuja. Saarella voi myös harrastaa monipuolisesti, sillä tarjolla oli kaikkea vapaasukelluksesta joogaan. Tekemistäkin riittää, sillä tarjolla oli esimerkiksi elokuvailtoja rantabaareissa ja rantojen siivousta vapaaehtoisvoimin muoviroskasta. Sairastuminen valitettavasti rajoitti jonkun verran tekemistä, joten kaikkea haluamaamme emme kerenneet tehdä ja nähdä.  Hintataso kokemuksemme mukaan paikallisissa warungeissa oli hieman korkeampi verrattuna Baliin ja Lombokiin johtuen varmasti siitä, että kaikki saarelle tuodaan pienillä veneillä Lombokilta.




Näihin kuviin ja tunnelmiin... Ihana Gili Air!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perun bussivarkaus, viisumiongelmia ja vaellus korkealla Andien vuoristossa

11 päivää omatoimimatkailua Galápagossaarilla

Machu Picchu - yksi maailman seitsemästä ihmeestä