Retki Lombokin vesiputouksille

Lähtiessämme Lombokin Kutalta kohti Gili Airia pysähdyimme muutamaksi päiväksi Lombokin länsirannikolla sijaitsevaan Senggigin kaupunkiin. Senggigissä on paljon turisteja ja se näkyi hinnoissa. Kaikkialla oli suuria resortteja ja tyylikkäitä hotelleja eikä netistä tahtonut löytyä edullista majoitusvaihtoehtoa. Päätimme hintavammat vaihtoehdot nähtyämme majoittua halvimpaan mahdolliseen majapaikkaan, vaikka se ei kovin hyviä arvosteluja ollutkaan saanut. Saavuimme siis Borneo Homestayhin, jossa huoneenamme toimi talon katolla sijaitseva bambupatio ja jossa sängyn virkaa toimitti paperinohut patja. Vessat sekä suihkut olivat yhteisissä tiloissa ja niitä ei oltu siivottu todennäköisesti vuosiin. Vettäkin tuli hanoista vaihtelevalla menestyksellä (ei kovin mukavaa kesken hiustenpesun). Henkilökunta oli kylläkin hyvin ystävällistä, sijainti oli ihan keskustassa ja aamupala sisältyi huoneen hintaan, joka oli 110 000 IDR per yö eli noin 6,50€.


Senggigissä tarkoituksenamme oli vierailla vesiputouksilla, jotka olivat kuulemamme mukaan upeita sekä parempia kuin Balilla. Päätimme käydä putouksilla isommalla porukalla matkanjärjestäjän kautta, sillä taksissa matkanteko on mukavampaa ja kulut jakautuvat useamman osallistujan kesken. Todellinen penninvenyttäjä matkustaa putouksille kutenkin omalla skootterillaan. Olimme sopineet matkanjärjestäjän kanssa menevämme Rinjanin pohjoispuolella sijaitseville vesiputouksille, mutta taksikuski lähti viemään meitä Rinjanin eteläpuoleisille vesiputouksille. Kuski kertoi, että eteläpuoleiset putoukset ovat upeammat ja tovin asiasta keskusteltuamme päätimme luottaa taksikuskiin. Rinjanin eteläpuoleiset vesiputoukset koostuvat viidestä eri vesiputouksesta, jotka sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Niitä kutsutaan nimellä Air Terjun Benang Kelambu ja sisäänpääsymaksu oli 25 000 IDR per henkilö. Tuolla hinnalla pääsee näkemään kolme ensimmäistä putousta, mutta kaksi viimeistä nähdäkseen joutuu pulittamaan saman verran lisää. Lombokilla osataan rahastaa, mutta onneksi hinnat pysyttelevät keskimäärin kohtuullisina. Putouksille pääseminen on lisäksi suhteellisen helppoa, koska sinne on rakennettu hyvä kulkureitti. Varaa kuitenkin vettä reilusti mukaan, koska nousut olivat joissakin kohdin melko rankkoja.

        

Saavuimmekin pian ensimmäisen putouksen luo ja selvisi, että putouksen yläosasta voi hypätä alas. Seisoimme sillalla, jonka alla kulki puro muuttuen parin metrin päässä vesiputoukseksi. Näky oli huikea, kun seisoimme putouksen yläpuolella ja sen aiheuttama jylinä kantautui korviimme. Yllytyshulluinahan tietenkin täytyy kokea, miltä tuntuu hypätä vesiputoukseen ensimmäistä kertaa elämässään. Paikalla oli kolme paikallista nuorukaista näyttämässä mallia, miten sinne putoukseen oikein hypätään. Ensiksi siis vain taskut tyhjäksi ja hiivitään varovasti putouksen reunalle siellä sijaisevan kivenmurikan päälle. Kivellä seisoessa ei edes nähnyt kunnolla alas, sillä putous muodosti sankan sumun lammen yläpuolelle. Adrenaliini virtasi ja vatsaa kourisi viimeistään siinä vaiheessa, kun oli ottanut viimeisen askeleen ja hypännyt tuntemattomaan. Hyppy osoittautui odotettua pidemmäksi ja kauhun hetket vaihtuivat mojovaan molskahdukseen. Putouksen pohjalta pois pääsemiseksi joutuu harrastamaan hieman kalliokiipeilyä. Seuraavat kaksi vesiputousta sijaitsivat kivenheiton päässä ensimmäisestä ja ne osoittautuivat kaikista hienoimmiksi. Näiden putousten alle pääsi suihkuun, mutta veden pudotessa voimalla monien kymmenien metrien korkeudelta on suihkuttelu pidemmän päälle kivuliasta. Kaksi viimeistä vesiputousta olivat myös hienoja, mutta eivät niin upeita kuin kolme ensimmäistä. Näille putouksille kulkumme oli raskasta, sillä matkalla oli runsaasti nousuja ja laskuja. Viimeisissä putouksissa vesi tulee kallionseinämää pitkin alas vehreän kasvuston lävitse ja putousten alla olevissa altaissa on mukava virkistäytyä raskaan kävelyurakan jälkeen. Kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta putouksille, sillä kamerasta oli akku lopussa ja saimme vain muutaman huonon otoksen. Kokonaisuudessaan vesiputoukset olivat mahtava kokemus, jota ei kannata jättää välistä Lombokilla ollessaan.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perun bussivarkaus, viisumiongelmia ja vaellus korkealla Andien vuoristossa

11 päivää omatoimimatkailua Galápagossaarilla

Machu Picchu - yksi maailman seitsemästä ihmeestä